DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, October 17, 2013

Akar Cenuai dan TerasnyaAkar cenuai yang berteras...asal bercerita mengenai cenuai, ada yang berpendapat ianya hanya dijadikan sebagai medium pengasih. Asal nama pengasih adalah dari Kasih...apa jua yang nak berkasih, perlulah mengasihani diri sendiri dahulu...kalau kita mahu dikasihi oleh sesiapa jua, yang pertamanya...kasihkan diri kita dahulu. Pokok cenuai lebih-lebih lagi pada bahagian akarnya memiliki sejenis bau yang jika diolahkan, ianya mampu membuatkan seseorang yang terbau akan bau cenuai akan mendatangkan keseimbangan rasa emosi didalamnya..kalau dah berbau wangi....mesti orang suka...hanya melainkan jika seseorang itu menyukai bau yang busuk...apabila tubuh berbau wangi, ianya akan merangsang seseorang itu kepada satu keadaan persekitaran yang seimbang mau dari sudut emosi dan juga jasmaninya....bayangkan jika emosi anda berkeadaan yang seimbang dan berhadapan dengan orang sekeliling...bagaimana rasanya...tenang kan...kalau dah tenang...senang anda digauli oleh orang sekeliling.