DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, August 18, 2013

Kemuning Hitam...Bolehkah ianya dijadikan sebagai makanan supplimentary???


Olahan dari bahagian teras untuk dijadikan bahan Uji-Kaji pada skala sebenar didalam Makmal yang di-iktiraf. Pengasas sedang berusaha bagi mendapatkan Maklumat sebenar pada sudut saintifik menerusi (Research and Developement) R&D...bukan dengan percuma atau ditaja oleh mana-mana pihak..Keluar dari poket sendiri la jawabnya...tetapi, jika ianya berjaya...hasilnya pula berbalik la juga, serta InsyaAllah..manfaat buat semua..dan bukan sekadar cerita. Jika akar tongkat ali telah terbukti dengan melalui proses yang sama dan penggunaan baginya begitu meluas diserata dunia..apakah bahan kemuning hitam yang dipaparkan akan melalui proses yang sama?..sebagaimana akar tongkat ali yang telah dimanipulasi dan dinikmati oleh bangsa asing di Luar Negara Kita Sendiri?.

Bahan ini akan melalui proses Pengeluapan Ekstrak (Distillation Process) bagi mendapatkan patinya dan membuat proses (Purification) bagi mendapatkan Enzim yang membolehkan ianya dikaji dengan lebih mendalam..InsyaAllah..nantikan keputusannya.