DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, August 18, 2013

Gemunggal..Moringa..Tahukah Anda Mengenainya?

 Daripada Kayu Terasnya kepada Dedaunan yang hanya dipercayai dari sudut Mistik kepada:
 yang telah diproses menjadi sebagaimana yang dipaparkan
 bukan sekadar khayalan..tetapi Manfaatnya buat manusia...


Teras Gemunggal di Negara kita rata-rata dipercayai hanya pada sudut Mistiknya sahaja dan amat kurang di buat pendedahan pada sudut hukum akal akan perihal fadhilatnya yang sebenar. Dikaji dan ianya juga telah diiktiraf sebagai makanan Nutrisi suplimentari untuk kesihatan tubuh badan oleh kebanyakkan Negara-Negara yang maju. Tahukah Anda...ianya telah menular kedalam Negara kita dan ianya telah diolahkan kedalam bentuk sebagaimana yang dipaparkan dan dikilangkan didalam Negara kita sendiri?..Apakah jika dimakan dan diamalkan, ianya sebagaimana yang diwar-warkan sebagai Kebal Asid?...apakah penjelasan rahsia yang nyata disebaliknya, apakah yang dikatakan Kebal itu dari bahan yang sama?...InsyaAllah, pengasas akan mendapatkan lebih maklumat serta maklum balas mengenainya..Barangan yang dipaparkan adalah Produk yang dihasilkan dari dalam Negara Kita sendiri...Cuma masih tidak dipasarkan secara tegar dan meluas.