DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, July 11, 2013

Penunduk Penawar Lima...


Sejenis spesis yang hidupnya beriringan dengan Pokok Raja Kayu Putih...sejenis spesis pokok penunduk yang sehingga kini tidak ditemui lagi oleh pengasas...Kepercayaan MISTIKnya merujuk kepada manusia dan binatang akan tunduk kepadanya...cuba renungkan, jika manusia tunduk kepada pokok penunduk ini, nescaya, tiadalah paparan mengenainya..masakan jika manusia tunduk kepadanya, tidak akan ditebanglah pokoknya..cuma, ianya diberi nama sahaja..pada pendapat pengasas, tiada pencerahan kepada ayat Penunduk baginya untuk dikaitkan dengan manusia maupun dengan binatang..tetapi, setelah dikaji, rata-rata pokok jenis penunduk memiliki sejenis Bau yang tidak disukai oleh manusia dan binatang, Bagaimanakah ianya bertindak balas?..kulit kayu penunduk jika digosok sehingga menghasilkan haba, maka semacam jenis bau akan dihasilkan melalui proses pergeseran dimana bau tersebut akan mengalir mengikut haba badan atau tempat yang bergeser. Bau yang mengalir mengikut suhu haba ini akan bertindak balas dengan saraf manusia atau binatang. Dari kesan haba tersebut akan ianya akan bergeser sesama dan apa yang difahami adalah pergeseran Molekul antara haba positif dan negatif..maka ianya akan terjadi letusan molekul dimana saraf manusia atau binatang akan bertindak balas dengannya....jadinya...dimanakah duduk jatuhnya fahaman Mistik kayu penunduk?...walau bagaimana pun...ini adalah teori pada pendapat pengasas.