DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, April 5, 2013

Suasa dan Delima serta Alasannya...


Permata Delima Ikatan Suasa...Hukum Syariat..Emas haram dipakai oleh orang lelaki sebagai perhiasan..tetapi, ada yang mengatakan, pemakaian suasa tidak haram...walhalnya, suasa mengandungi bahan emas...ok lah..dikira haram lah juga jika nak direnungkan. Kalau pakai Jam Rolex atau mana-mana jenis jam tangan yang mengandungi bahan pembuatannya dari Emas.."Alasannya" pula..pakai jam...tak haram.."senang nak tengok waktu nak solat"..katanya la...ada juga orang lelaki yang memakai emas sebagai perhiasan..."katanya"...senang nanti bila time sesak daaaa...kasi masuk pajak la katanya...dan ada pula apabila ditanya..kenapa pakai emas..dijawabnya pula.."aku punya suke ler"...kubur masing-masing. Dan ada juga yang berkata. Nak pakai apa pun, walau seluar dan bajunya dari sepenuhnya bahan emas...pilihan masing-masing..ada akal, fikirkan..masakan jika "mengetahui" sesuatu yang disyariatkan, sedang ianya pula tidak "mengenal" apa yang disyariatkan..maka, emas dan tembaga disama-serupakan.