DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, April 1, 2013

Antara Kayu Dan Batu..Nibung Tunggal

 Yang telah menjadi Fosil...
Yang masih belum kena sumpah menjadi Batu....kerana Sang Kelembai dah Pencen...

Kebanyakkan jenis Kayu yang telah menjadi Batu tidak dapat dipastikan Spesisnya disebabkan Proses untuk sesuatu spesis kayu menjadi fosil mengambil masa yang begitu lama. Dan pada zaman apakah spesis yang dikatakan yang telah menjadi batu itu hidup pada zamannya?..dan fadilat atau Khafiat yang terkandung didalam satu-satu jenis kayu itu jika asalnya adalah yang berkhafiat penawar, dan apakah khafiat penawarnya masih lagi bersifat penawar sedangkan ianya telah menjadi batu..apakah fadilat sesuatu benda yang telah berubah sifatnya masih lagi sama?..renungkan jika...Perangai Manusia yang Berubah, masakan perbuatannya masih lagi sama?..