DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, March 17, 2013

Tasbih dan Kerja-Kerjanya.

 Baru ditebuk lubangnya...terbakor drill bit yeob.
 tempahan dari sahabat-sahabat...tasbih-zikir-zikir-zikir...baru nak fikir...
 Press drill ni pun dah mintak nyawa...motor 1HP tak jalan sebab kayu keras...
 Besi dah tak jalan dah...pakai kayu buat pelapik besi...baru kurang friction..
 Modified sendiri pakai bearing guide...blok pakai kayu jer...biasanya aluminium.
 Mata Bandsaw ni khas untuk potong besi (Bi-Metal Blade)..tapi pakat tumpul bila kerat kayu teras...dah tak tau nak pakai blade apa lagi...pakai blade helikopter ok kot????
 Mesin Lathe Pengasas yang paling kecil..(Baby Lathe)..ingatkan nak beli lagi sebijik...bila tanya harganya yang terbaru...kena padamkan keinginan...maheinya...dulu apsaei murahhh..
 Kalau dulu pengasas mulakan dengan Kipas Meja jer buat Tasbih..la ni Allah memudahkan perjalanan pengasas, Allah gantikan dari Plastik kepada Besi...Allah...malunya akuuuuu...Nikmat yang mana lagi nak aku dustakan....
Tengok ajer la...manyak bz wooo...Apabila Allah memberi Kurnia RahmatNya kepada kita...apakah pula yang Kita Kembalikan kepada Masyarakat untuk kebaikan diri kita sendiri bagi memudahkan kita Kembali kepadaNya kelak.????.