DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, March 8, 2013

Tasbih 11....Apabila saya ditunjukkan contoh Tasbih 11 dari jenis Teras Kemuning Hitam oleh seorang Sahabat, saya amat meminati akan saiz bentuknya yang begitu simple dan cantik. Beliau juga menyatakan bahawa Tasbih tersebut adalah dari seseorang yang amat beliau hormati sedari beliau masih remaja lagi. Beliau pernah menceritakan kepada pengasas...Kata Beliau "Sahabat, saya tengok dia dari masa saya kecik-kecik dulu, sampai la sekarang ni, yang saya ni pun dah mula beruban ni, beliau dari dulu sampai la ni, macam tu jugak...tak tau la apa Rahsianya"...Maksud beliau...nombor umur yang meningkat...tapi jasadnya macam tu jugak...Rahsianya kata beliau....Perbuatan yang menjadi amalan harian adalah asasnya...dan pada masa kini..."apakah asas amalan" kita yang dijadikan sebagai amal perbuatan harian untuk bekalan dihari perhitungan?...marilah kita mengamalkan amal yang soleh...macam mana nak jadi Soleh...kena tanya Pak Salleh kut..tak pun Kat Mat Saleh yang Kainnya terlondeh..heh..heh...heh.