DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, March 17, 2013

Raja Kayu Merah dan Hitam...Lambang Kepahlawanan..
Bila dikaitkan dengan lambang...ada juga yang berkisar tentang Logo. tetapi lambang yang dimaksudkan adalah dari sudut warna. Merah dan Hitam..kebiasaannya dikaitkan dengan warna pakaian Pahlawan Melayu zaman dahulu. Kalau Kuning..lambang kewibawaan kepimpinan..yang tu Raja ajer...tetapi, tidak semestinya warna kuning hanya layak dipakai oleh orang-orang yang bertaraf bangsawan, la ni angkasawan pun boleh pakai warna kuning, sekali sekala kekadang tu belambak-lambak orang pakai baju warna kuning pada hari Ahad yang bertempiaran lari kerana dihambat oleh orang-orang yang berpakaian warna merah dan hitam. Tak tau la....apa dah jadi dengan warna Kuning, Merah dan Hitam...la ni dah ada warna Biru gelap bro...Teras kayu yang dipaparkan adalah dari spesis Raja Kayu Merah (Bukan damar Minyak) dan Raja Kayu Hitam.