DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, February 7, 2013

Tetamu yang Bertandang...


Bila bercerita bab tetamu, bertamu, dan tamu, pengertiannya amat berbeza dari sudut pemahaman. Tetamu adalah yang dimuliakan jika berziarah kerumah anda atau berziarah ketempat orang...kebiasaannya la. Bertamu pula pada pemahamannya adalah pertemuan diantara sesama dan ada juga pemahaman yang lain..tamu pula pada pemahamannya adalah disesuatu tempat seperti pasar tani atau pasar tempat berjual beli. Pada pemahaman sesetengah tempat, tamu adalah menjamah selera atau sogokkan..Bagaimana pula pemahaman individu terhadap yang diperkatakan sebagai "Tetamu Allah".. andainya jika kita sebagai tetamu dirumah orang lain dan kita dimuliakan dengan jemputan pelawaan masuk kerumah serta dihidangkan makanan serta minuman...bayangkan lah jika kita menjadi "Tetamu Allah"...bagaimana pula yang dikatakan sebagai.."Dimuliakan"???.. ada paham ka??