DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, February 7, 2013

Kala JengkingKala Jengking atau...Sekali-Sekala kena Tengking...geliga atau buntat yang diperkatakan dibawa oleh kala jengking bersamanya. Kalau manusia pula yang membawanya..adakah manusia tersebut sama macam Kala Jengking yang apabila berbuat salah dan silapnya akan kena tengking?..

kesilapan diatas perbuatan yang dikatakan 'kena tengking' adalah apabila kesilapan yang dilakukan berulang-ulang kali sehingga yang menengkingnya pun naik kering pening kerana tak dimasuk ajar. tak paham-faham dek apa yang diajarkan.

Buntat atau yang dikenali sebagai Geliga Kala Jengking hebah diperkatakan mampu meraih Rezeki untuk pemakainya. Yang meraih Rezeki tersebut adalah disebabkan akan Kerajinan serta Usaha Gigih yang dilakukan oleh pemakai atau pembawa buntat Kala jengkingnya..bukan dek disebabkan buntat tersebut...yang disebabkan 'kena tengking' adalah yang memahami tentang perihal Buntat kala jengking ni kerana tak faham-faham yang manakah meraih rezeki tersebut...buntatnya ke..atau manusianya ke?...ada penjelasan logik perihal mengenai perhubungan buntat dengan pembawanya.