DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, February 27, 2013

Asahan...


Asah mengasah...adalah untuk kecelikkan, ketajaman, pembentukkan dan berbagai lagi yang boleh dikaitkan dengan namanya. Jika Batu Mengasah Besi...Ilmu Pengetahuan pula diasah melalui Akal Pemikiran dan disertakan dengan Perbuatan...jika Ilmu Pengetahuan hanya diasah dan tidak dijadikan sebagai Perbuatan Amalan harian...maka akan tumpul jualah akan Ilmu tersebut...Tumpulnya Ilmu bukan sahaja jika tidak diasah dengan Perbuatan...ianya juga akan menjadi Tumpul yang Biul jika Ilmu yang diasahkan dan dijadikan Amal Perbuatannya adalah dari jenis Ilmu yang Batil...ada juga Ilmu Kebatilan yang berselindung didalam Kebenaran yang diselitkan untuk kepentingan...renungkan...jadi asah-asahkan Amal Perbuatan dari Ilmu Pengetahuan yang berlandaskan asas Kebenaran...Asas Kebenaran pula adalah dari Lipatan Al-Quran dan Juga Sunnah Perbuatan. Dan bukannya Al-Quran dan Sunnah yang dilipat Terbalikkan oleh yang bertopeng topangkan dengan Setan Berwajah Manusia. Syaitan pun lebih gerun dan amat takut dengan Setan ni. "Syaitan akan berlepas Tangan apabila Manusia itu lebih Dasyat perbuatannya dari apa yang dibisikkan kepadanya" dan "Syaitan juga akan Berlepas Tangan Jika Barang Sesiapa Yang Beriman Kepada "Nya"..jadi...asah...asahkan lah dengan asahan "Nya"