DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, January 2, 2013

Sulung Tangan...H.S.S Blade...

 Paling sesuai untuk melapah dan memepah la...
 Hulu dari Akar Kemuning Emas pemberian dari Cikgu Amir...sedang elok untuk tangan kanan...terima kasih Cikgu...mudahan cikgu akan memberi lagi...hehehe...
Ini adalah pembuatan pengasas yang pertama kalinya (ayat Sulung Tangan tu asalnya dari Cikgu Nasir...hehehe..pinjam ayat cikgu)..asas pembuatan pula pengasas pelajari melalui "Blog Cikgu Nasir Gayong"...yang sebenarnya, Beliau tidak pula mengajar saya secara khusus, tetapi ada la beberapa nasihat beliau yang saya ikuti...pengasas acap kali melihat pembuatan seni kerja tangan beliau melalui Blognya http://cikgunasir.blogspot.com lalu, pengasas mencuba membuatnya..Alhamdulillah siap jugak..walaupun tak seberapa..ianya adalah untuk kepuasan diri sendiri..(Ni tak jual...kalau para sahabat sekalian berhajat nak yang semacam yang lebih kurang dengan material H.S.S...hubungi Cikgu Nasir melalui blognya, InsyaAllah.)..