DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, December 29, 2012

Pendekar Gempur...Kalau pada zaman dahulu...jika anda seorang yang bergelar Pendekar, sudah pasti anda akan dicabar oleh pendekar yang lain bagi mengeratkan lagi perhubungan sesama pendekar serta berkongsi Ilmu kependekaran, tetapi pada zaman kini, sudah tiada yang bergelar pendekar lagi, yang banyak pada masa kini adalah "Kaki Bakar atau kaki Adu Domba" yang bersama-sama berpakat beradu domba untuk menjatuhkan orang lain serta memutuskan perhubungan silatur-rahim sesamanya...mengapa dan kenapa sedemikian?..adakah kerana wang ringgit? adakah kerana Ilmu pengetahuan yang dimiliki?...atau kerana mahu diri di hormati dan disembah atau Kuasa? ..pada zaman kini, Kependekaran dalam arena mengejar keduniaan telah menjadi suatu lumrah kehidupan disebabkan tekanan yang berbagai bagi meneruskan kesinambungan hidup yang serba tekan menekan. Kependekaran dalam Ilmu Pengetahuan bagi sesetengahnya pula semata-mata untuk meletakkan diri didalam masyarakat untuk memonopoli sesuatu keperluan asas dan memanipulasi keadaan untuk memiliki kuasa mutlak.

Pendekar masa kini yang sejati adalah pendekar yang mengempur sesuatu yang dikatakan Batil serta menegakkan Kebenaran..tidak mengira dalam apa jua keadaan serta cara yang sebagaimana dijalankan. Pendekar sejati juga akan mengajak orang-orang sekelilingnya untuk bersatu serta memajukan diri untuk keteguhan bangsa serta Agamanya.

Cincin Pendekar Gempur yang dipaparkan tiada kena mengena dengan "Cerita Kependekaran yang dilakarkan"..ianya cuma sekadar renungan...kalau pakai cincin pendekar gempur ni belum tentu boleh jadi pendekar gaban. Pendekar yang benar-benar sejati adalah Pendekar yang Melawan Hawa Nafsunya sendiri...