DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, September 1, 2012

Cenuai..
Pati Cenuai tempahan sahabat...Segala jenis cenuai yang diperolehi oleh pengasas telah digabungkan kesemuanya yang melebihi dari 30 jenis didalam satu. pada sebelum ini ianya adalah gabungan 15 jenis, akar cenduai, cenuai pangir dan berbagai lagi jika nak dinamakan pada paparan terdahulu. Kini, Ianya hanya dipanggil oleh pengasas sebagai Pati Cenuai sahaja. Pati Minyaknya pula adalah gabungan dari 13 jenis Pati Wangian yang berkualiti serta pati Zafaran Merah.Bahan Asas:

1. Cenuai Gunung

2. Cenuai Bukit

3. Cenuai Pulau

4. Cenuai Merah

5. Cenuai Batu

6. Cenuai Kuning

7. Cenuai Raja

8. Cenuai Puteri

9. Cenuai Darmawulan

10. Cenuai Malam

11. Akar Cenduai

12. Bunga Cenduai

13. Akar dan Daun Pokok Pelaris

14. Buluh Perindu Jarum Mas

15. Buluh Perindu Gunung Ledang

16. Buluh Perindu Pulau Besar

17. Buluh Perindu Gunung Jerai

18. Bunga Cintamani Gunung

19. Cenuai Laut

20. Akar Senduduk Putih

21. Dendalu Senduduk Biru

22. Dendalu Senduduk Putih
23. Dendalu Buluh

24. Cenuai Pangir

25. Raja Buluh Perindu

26. Akar Cenuai Gunung

27. Cenuai Biru

28. Teras Cendana

29. Teras Gaharu

30. Raja Kayu

31. Teras Kawin Teras

32. Buah Cenuai Hutan
33. Bunga Buluh Perindu


Ada beberapa jenis lagi nama yang pengasas tidak sertakan kerana lupa..yang dipaparkan adalah yang teringat oleh pengasas sahaja. isian dibuat dalam botol 2ml dan bahan-bahan cenuai tidak dapat dimuatkan kerana yang penting adalah pati minyaknya yang direndam dengan jenis-jenis cenuai yang dinyatakan..Pati Cenuai yang dimaharkan adalah olahan secara semulajadi dan diisikan dengan Qalam-Qalam daripada Kitab Al-Quran. Olahan juga tidak berserta dengan ritual yang tidak tentu hala...yang berserta hanyalah Allah semata-mata...Bab Keampuhan dan Fadilatnya adalah Milik Allah jua serta tertakluk kepada Niat Hati si pemakai. Tiada Pantang Larang dan Penggunaan Jin atau khadam..Padah penggunaan adalah tanggungan "Sendiri"...Pengasas tidak bertanggungjawab jika penggunaan disalah gunakan..Ianya adalah Usaha semata-mata...sebabnya wangian dari cenuai ini amat disenangi oleh orang sekeliling yang terbau darinya. Renungkanlah jika badan kita berbau busuk..Jin apa jua pun lari dari kita..tetapi jika badan kita berbau wangi...nenek tua yang takder gigi pun tertarik hati. Jika pemakaian wangian ini disalah erti..tanggung sendiri..macam mana nak lariskan diri dengan wangian ini.."senyumlah selalu dengan iringan hati yang sejahtera" Tiada Kesalahan jika dibawa didalam Solat..Ianya Lebih Afdal kerana tiada unsur najis dan binatang'..Kalau memakai wangian Cenuai ini pula bermasam muka macam cuka serta hati yang tidak luhur...jangan dipersalahkan sesiapa..Renungi lah Diri Sendiri..Jika Hati Berbaur dengan Dengki, iri, aniaya dan berbagai lagi.."Sesungguhnya, Allah menyukai orang-orang yang bersangka baik"..Kalau Allah dah Suka..pakai apa pun gerenti orang lain suka...Semut pun datang kat kita..Renungkan lah..Fahami dan Hayatilah erti kata "Cenuai"..tak reti..tiada erti..