DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, September 3, 2012

Batu Petir Putih....Rare Type....

Masa nak buat pengecaman jenis batu....Marah betul muker nenek nih....


Bila angle gambar disengetkan....muker dia...perghhh...tok steady tok...maintain hensem...


Putih dilimpahi dengan lampu dari micro-skop 200x...Bentuk dan warna asal batu....dibuat potongan untuk pengesahan jenis batu..


Hitam diluaran..Putih berseri didalam...Putih pula di luaran...belum tentu dalamannya lagi setulus suci...Pengertian dari pentajalian batu ini merujuk kepada penyataan hati manusia sebagaimananya yang terjadi pada zaman kini. Pengasas termenung merenungi sejenak apabila membuat perbandingan antara batu dengan hati...rupa-rupanya ada pengajaran dan pelajaran mengenainya...itu pun kepada orang-orang yang mahu berfikir ler.


Batu Petir ni ada berbagai jenis (Menurut beberapa Pendapat)... batu petir jenis putih amat jarang dan payah diperolehi. Kebiasaan jenis batu petir adalah berwarna hitam, Merah, Hijau dan berbagai mengikut keadaan. Batu petir putih pada bahagian luarannya adalah berwarna hitam seolah-olah warna hitam terbakar...tetapi warna didalamnya putih...ada juga yang berpendapat, jenis batu petir putih adalah batu petir yang sempurna..(apa dalilnya pula tak dapat saya ungkaikan kerana tak sampai dek akal pemikiran tentang kesempurnaan batu tersebut)...tetapi, Persoalannya pula..apakah ianya sesempurna kejadian pada makhluk yang bergelar Manusia???...kesempurnaan sesuatu kejadian adalah mengikut tata-cara satu-satu jenis makhluk yang dijadikan di Alam Nya...ini kerana...segala yang dijadikan semesti lah sempurna...jika tidak...masakan ianya dijadikan oleh yang Maha Sempurna buat manusia...dan kenapa kita mengatakan bahawa-sa-nya, manusia itu tidak sempurna kejadian bagi dirinya, sedangkan Qalam mengatakan, kejadian yang paling sempurna diantara kejadian yang lain adalah manusia itu sendiri...fikir lah...dan kata-kata yang didalam Qalam itu pula..siapakah yang berkata-kata...ada ka patut....