DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, May 3, 2012

Teras dari Gua Puteri...

Gua dan Lu...tu bahser Rockers...kalau dulu-dulu Gua dan Lu diguna-pakai membahasakan diri...sekarang ni dah ada Gua dotcom. Tidak diceritakan pula Puteri mana yang ada Gua...tetapi kebanyakkan puteri sememangnya Ber-Gua...Berpuaka-Saka lah pula. Ada yang menceritakan bahawa sipolan-sipolan telah menemui Seorang Puteri dimana mengikut sejarah, Puteri tersebut telah pun beribu tahun meninggal dunia..Didalam Qalam pula menyatakan bahawasanya..."Jika Seseorang Hamba itu telah meninggal Dunia, Maka, Segala Urusan dan Perhubungan dengan Alam Dunianya telah terputus"...maka puteri mana lah pula yang dijumpanya. Teras-Teras yang dipaparkan dinamai oleh kerana, ianya dijumpai disatu kawasan yang dinamai sebagai Gua Puteri....Jenis-jenis teras pula masih dikaji oleh Pengasas.