DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, May 9, 2012

Teras dan Kayu...Sena Merah...

Meja, Kerusi menyinari muka ketika nak makan megi diwaktu pagi....pasai apa makan megi bro....agaknya kenyang dok tengok urat Teras dan Kayu Sena Merah ni....

Kualiti pembuatan tangan oleh anak jati tempatan....yang membuatnya pula pastilah memiliki jati diri dan penuh berdedikasi...kalau tak....urat teras kayu tak nampak menjadi....Anak Buah didikan Cikgu Amir, berdedikasi macam Cikgunya jugak...berkilaunya....macam kilauan Pedang mini samurai P.I.G Iron. Agaknya, Cikgu tercegat kat depan anak -anak buahnya sambil pegang pedang ke...kalau tak, takkan kilatnya sampai cam nih.....perghhh...macam ni 3 hari 3 malam baru leh siap ni...Ketebalan teras kayu yang melangkaui 3 inci bagi keteguhan dan ketahanan...boleh dijadikan sebagai harta keturunan...mana nak dapat kat kedai perabot biasa ni...ini lah yang dikatakan..."Custom Hand Made"
Bahagian yang dipilih pula sudah semestinya dari bahagian Urat Teras yang mempamerkan keindahan Seni Alami....Fadilat Mistiknya pula...Allah lebih Mengetahui.....Inilah Hasil Kerja Tangan yang dipelopori oleh seorang Sahabat yang begitu Gigih dek Kerana Minat yang mendalam dalam arena Teras Perkayuan. Yang dipaparkan adalah tempahan Kerusi dan Meja bentuk Asli (Natural Edge) dan dikerjakan dengan hasil Pembuatan Tangan...Melihat sahaja Kualiti yang terpamer, saya amat faham akan proses olahan yang begitu rumit....dan saya dapat merasakan kepada "Yang" menempahnya pula sudah pasti berpuas hati dengan hasil seni yang terhasil dari jenis teras kayu yang ditempah. Ada juga para sahabat yang menghubungi saya bagi mendapatkan teras kayu yang telah diolahkan kepada bentuk seakan yang dipaparkan...Saya telah mengunjurkan kepada Para Sahabat agar menghubungi secara Terus dengan sahabat saya iaitu Cikgu Amir. Beliau boleh dihubungi ditalian 019-260-2126 bagi mendapatkan tempahan yang sebegini atau yang diingini. Para sahabat boleh membuat Pesanan secara SMS atau hubungi terus kepada Beliau untuk mengetahui kesesuaian Reka Bentuk, jenis kayu atau teras dan...yang paling penting adalah...Berapa Harganya....berurusanlah dengan beliau..."No Middle Man"...InsyaAllah, moga dipermudahkan segala urusan para sahabat semua.