DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, May 16, 2012

Teras Akar Umbi ...Teras Kelor..Tempahan Pasak Geliga..Untuk Sahabat

Bahagian Akar Umbi jenis teras kelor yang menjadi pilihan sahabat...Pengasas pula jenuh nak memilih bahagian yang betul-betul solid..Bahagian ini akan diolah untuk pembuatan Mata Cincin yang tersimpan didalamnya dengan Geliga jenis Lipan.....


Bahagian yang betul-betul solid....Mata gergaji besi pun patah..kalau menggunakan Circular Saw...Api pun kuar bro....masih teringat lagi seawal pembabitan pengasas dalam arena teras perkayuan, akibat tidak melalui pengalaman (Lebih dikenali dengan Nama Tidak Tahu @ Tiada Berilmu) pada ketika tersebut...Kemuning Hitam disangka Teras Kelor...tetapi, itu lah pujangga...tak lalu..tak rasa..dah lalu..merasa..bila dah rasa..Ikut lah Ia...Gerak Rasa...tetapi jangan di ikutkan gerak yang tiada berhala tujuannya...Biarlah dengan IlmuNya Belaka...Pengalaman Mengajar...tetapi Belajarlah dengan kesungguhan sepenuhnya.