DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, May 9, 2012

Nagasari dan Asam Jawa..

Diterangi dengan lampu suluh kerana gelap....tetapi ada Phrase yang berbunyi "Dah Terang lagi Bersuluh"


Permata Teras Nagasari dan Teras Asam Jawa ini adalah tempahan dari seorang sahabat...Perihal mengenai fadilat yang dipercayai pula dengan Teras Nagasari ni, ianya dikatakan sebagai medium Pemancar Energi Meta-Fiska dan juga "Ayat Lazimnya" Jangan dipukul kepada orang...kebenarannya pula, apa jua jenis kayu jangan dipukul kepada orang kerana dikhuatiri, anda akan dipukul kembali...pukul dan main adalah dua ayat pengertian yang berbeza yang dikaitkan dengan kayu..main kayu takpe..cuma jangan main kayu tiga...kalau campur tiga jenis kayu...takpe...Teras Asam pula dipercayai dijadikan sebagai medium Pendinding...so kalau dinding di rumah yang mana-mana rasanya nak roboh...bolehlah diDindingkan dengan teras asam nih...hehehe..