DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, May 16, 2012

Loket Gabungan 59 Jenis Teras dan Kayu...Persediaan Pembuatan Untuk Tempahan

Bagi membuat olahan bilah-bilah kecil dari jenis teras dan kayu pilihan, masa yang diambil adalah sepanjang malam..itu baru nak kelas-kelaskan, belum dikira bahagian pemotongan..


Bahagian yang ditanda adalah untuk dibahagi kepada dua bahagian....agak rumit untuk memasukkan 59 jenis teras dan kayu didalam sebentuk loket yang berukuran syiling 20sen.
Daripada bilah yang besar diolahkan kepada bilah-bilah yang kecil..kalau dah kecil sangat...tu dah main serbuk kayu ajer..Kalau serbuk kayu..itu dah dikira main hantam saja..biarlah rumit...asalkan, sahabat yang menempahnya berpuas hati dengan apa yang terhasil dari pembuatan tangan atas Kurniaan. InsyaAllah, dah siap nanti akan saya paparkan buat perhatian sahabat yang telah menempahnya....InsyaAllah.