DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, April 3, 2012

Teras Kemuning...Proses Pembuatan Cokmar Masjid

Setelah dilarik dengan menggunakan Mesin Pelarik Besi...Teras Kemuning Emas ini adalah untuk pembuatan Cokmar Masjid atas permintaan seorang Sahabat yang hatinya dah semacam Emas yang menggunung dan sentiasa bercambah...Melihat pada orangnya punyalah garang pada mula sangkaan...tetapi, alahai..jiwa yang cair apabila bermuzakarah mengenai "Bagaimanakah untuk membawa Ummat kembali kepada Jalan yang sebenar-benarnya"...dan bukan itu sahaja, Malah beliau memiliki pemikiran yang Global untuk kebaikan bagi Umat yang bergelar Manusia...Allahu...Garang yang amat..tetapi berhati Mulia dan tidak pula lokek...nak mencari Cicak Tokek pun lagi senang dari mendapat talian silaturahim sebagaimana seperti beliau dan rakan-rakannya...Alhamdulillah.