DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, April 6, 2012

Seronok Bersantai....

Sahabat saya ni, kalau takde Akar Teras Kemuning Emas yang dijadikan sedemikian, Berhenti Merokok pun dia sanggup...Tetapi, kalau dah ada Filternya...Dua Kartun rokok putus berhubung pun dia kata No Problem...Cuma kalau dok galak sangat...ada Problem jugak....Poket Problem bro...Ini adalah Buatan Secara Santai dan bukan untuk dikomersialkan...ada beberapa jenis Filter buatan tangan yang masih tidak dipaparkan kerana masih didalam proses pembuatan.
Kenapa Teras Akarnya..dan kenapa diibaratkan sehingga 2 Kartun rokok...Teras Kemuning Emas mampu menapis Nikotin dan Tar yang terdapat pada Rokok jika digunakan sebagai Penapis, Kandungan Nikotin dan Tar dari Rokok akan menyerap pada bahagian Teras Kemuning sebelum Asap yang mengandungi (yang dikatakan sebagai Racun) masuk kedalam badan Perokok tersebut...Melalui pendekatan Kepercayaan Melalui Perbuatan yang menghasilkan Keputusan (Petua) bahawa Pokok Jenis Kemuning memiliki Fadilat Penawar Bisa dan Racun. Tetapi, bagaimana pula Racun yang terkandung didalam asap dapat ditawarkan oleh teras kemuning...Releven ke???tetapi, jika hanya percaya pada kata-kata sahaja, tidak akan kemana melainkan KAJIAN KHUSUS yang dijalankan melalui pendekatan dengan Kajian Sains Moden memungkinkan persoalan tersebut terjawab dengan Nyata...