DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, February 2, 2012

Teras Gemunggal Kampung..From Kelantan With Love..
Ni Dio..Teman Dah Ghoyak dah..oppsss..tu la dia..orang Perak nak cakap Loghat Kelantan...Ke laut la peginya..tetapi, apa yang saya minati mengenai Negeri Kelantan kini adalah..Sepanduknya..Allahu' Akhbar..dan bukan lagi Daulat Tuanku..dan paling mengembirakan saya dan berbaur dengan tangisan adalah..Yang Dimuliakan Allah, Tuanku Sultan Kelantan telah memimpin dan meng-Imami rakyatnya didalam majlis Solat Berjamaah bersama-sama dengan yang dimuliakan Allah Nik Aziz serta para pembesar Negeri sebagai Makmumnya...Allahu, alangkah baiknya jika para pembesar negeri didalam Negara Ku seperti yang sedemikian..Raja Adalah Ketua Agama...Allah..Rahmatkanlah Hati Raja-Raja Kami yang Sedemikian Perbuatannya...sori lah..aku ni patriotik sikit bab nih... sampai terkeluar hingus aku nangih nihhh...Ahhhh...berbalik balik pada paparan yang telah dipaparkan..ianya adalah dari Jenis Gemunggal Kampung..pemberian atas pemberian oleh para sahabat....Alhamdulillah.