DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, February 4, 2012

Larak Salah..Perhatian Sahabat

Longgokkan sebelah kiri adalah dari jenis jantan dan longgokkan sebelahnya pula dari jenis betina.


Potongan Raw (Asal) telah dibuat bagi memenuhi permintaan para sahabat berkenaan dengan Larak Salah. Telah berkali-kali saya tekankan pada cara pemakaiannya..Larak salah adalah satu jenis spesis yang terselindung, maka cara pemakaiannya pula cukup sekadar memasukkannya didalam poket atau beg galas. Larak Salah tidak sesuai untuk dijadikan sebagai Permata Cincin kerana sifat kayu yang lembut. dan jika sesuatu yang pada asal habitatnya dalam keadaan tersembunyi...maka tersembunyi jugalah cara ianya diguna pakai. Penyataan bagi Fadilatnya pula, cukup lah pada Penciptanya sebagai pegangan dan Larak salah hanyalah sebagai sandaran..janganlah ianya dijadikan sebagai pegangan...tersasar dari Keimanan.