DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, February 2, 2012

Geliga Lipan..

Dua Butir Geliga yang pada asalnya memiliki Warna Kekuningan (Geliga Muda)


Warna Asal....
Geliga Lipan Muda kebiasaannya berwarna seperti Geliga Embun (Putih)..bagi mengenal pasti jenis Geliga Lipan yang Asli adalah Melalui 1: Pegang dan merasai getaran dari geliga 2: Warna yang berubah. Cara penjagaannya pula tidak lah payah sangat..jika memiliki Geliga Lipan, pati zafaran boleh digunakan dengan menitiskan setitik atau dua keatasnya dan disimpan didalam bekasnya..Beras boleh diletakkan tetapi tidak pula dikira berapa butir...ikut suka...ianya hanya petua sahaja..tiada pantang-larang dan juga hadiah buat Khadamnya...apa jua jenis geliga ni tiada Khadam..melainkan Hanya Allah yang menjaganya..Jikalau kita melaungkan Bahawa Allah itu Penjaga dan Pentadbir Seluruh Alam..apa pula istilah Khadam???..Mengapa Pula dengan Pati Zafaran...Melalui pengalaman saya, dengan menitiskan beberapa titik pada Geliga tersebut, Getaran dari Geliga akan menjadi lebih terasa dan geliga menjadi bersinar-sinar..Mengapa pula?..Allah, saya tiada Alat yang dapat Mengukur Tenaga pada Geliga tersebut pada Sebelum dan selepas mengenakan Pati Zafaran padanya...Hanya Deria rasa sahaja yang menjadi ukuran.