DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, January 4, 2012

Seni Pertukangan Emas dan Perak

Ini adalah Abang Mat yang berasal dari Kelantan, Sahabat kepada Pengasas. Beliau telah berkecimpung didalam arena pertukangan Emas lebih kurang 20 tahun lebih. Kebanyakkan penempah membuat tempahan dikawasan Kuala Lumpur menggunakan Khidmat Beliau untuk seni pertukangan Emas serta Perak. Kebanyakkan tempahan para sahabat Blog Rahsia Alam kebiasaannya akan diberi kepada beliau. Kelihatan Abang Mat sedang membuat Cincin yang ditempah oleh sabahat dari Blog Rahsia Alam.


Serbuk yang bertaburan bukannya sekadar serbuk perak..tetapi ianya telah bercampur aduk dengan serbuk emas. Ada juga peraih yang membeli serbuk lebihan ini daripada beliau dan diproses semula bagi membuat pengasingan jenis-jenis logam diantaranya. Pengasas kini menerima tempahan Cincin dari jenis Perak, Suasa dan juga emas jika para sahabat mahu menempah dengan jenis-jenis teras serta batu permata...InsyaAllah..