DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, January 17, 2012

Penunduk Hitam...Mistik Penunduk...

Kayu Tas..Kulit tebalKayu penunduk sering dikaitkan persamaannya dengan Kayu Tas..perbezaan antara Kayu Tas dan Kayu Penunduk adalah melalui Kulit Kayu. Kulit Kayu Penunduk adalah nipis, manakala Kayu Tas kulitnya tebal.Kayu Penunduk Jenis Hitam dan Putih amat payah diperolehi, jarang sekali dipaparkan dengan paparan fisikal. Yang banyak sekali dipaparkan adalah dari jenis Kayu Tas. Kayu Penunduk yang dipaparkan adalah salah satu dari jenis yang jarang diperolehi..ada lagi satu jenis Kayu penunduk yang amat Jarang-Jarang disimpan oleh para kolektor...iaitu dari jenis Raja Penunduk,.. Penunduk Penawar Lima, Warna Kulit Penunduk Penawar Lima adalah Kekuningan.


ini adalah Permata Cincin dari jenis Penunduk Hitam..Penunduk hitam yang pengasas paparkan diperolehi secara mistik. Kalau nak cerita pun nanti dikhuatiri akan menjejaskan Aqidah orang lain...so, kita biarkan ianya diselubungi dengan misteri. Kalau tak, macam mana nak dikatakan Mistik Penunduk...hehehe


Diolahkan menjadi Permata cincin kerana pengasas mahu mendapatkan detail dari urat kayu dan baunya...so, rezeki lah kepada para sahabat yang mendapatkannya...sebabnya, Kayu Penunduk hitam ni ada sehasta sahaja. Koleksi Persendirian.