DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, January 28, 2012

Mini Galeri dan Workshop..Cadangan Sesi Pembelajaran..

Mini Workshop ni sentiasa berselerak dengan Peralatan...bila pengasas susun pun..jadinya berterabur jugak..Mini Workshop ini akan dijadikan sebagai tempat Sesi Pembelajaran untuk Para sahabat yang meminati seni Pembuatan dari Teras dan Kayu..tetapi Peserta Sesi Pembelajaran hanya untuk 2-3 Orang dalam satu-satu masa.


Cadangan Mini Galeri untuk dinaik taraf..bukannya payah sangat kalau nak susun hias...masa sahaja yang menjadi pertaruhan...InsyaAllah, kalau nak jadi tu..jadi jugak.
InsyaAllah, Pengasas bercadang membuat Sesi Pembelajaran mengenai Kayu dan Teras serta pembuatannya Melalui Internet dalam Paparan Video (Jika Berkemampuan) dan Sesi Pembelajaran secara Hands On. Tetapi Sesi ini bukan untuk membuat Perabot Rumah, Ianya cukup sekadar cara pembuatan Tasbih, Cincin dan sebagainya yang seiring. Pengasas sedang membuat perangkaan mengenai sesi tersebut dan cuba untuk memaparkannya didalam Blog Rahsia Alam nanti...InsyaAllah...Sesi tersebut masih didalam Perbincangan dan dalam cadangan.