DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, December 1, 2011

Umbi Akar Teras Gemunggal Kampung...The Best..buat masa ni la....

Salah satu Teras yang dikatakan oleh orang-orang lama dan berpengalaman adalah dari jenis Gemunggal Kampung pada bahagian Akar UMBInya...yang dipaparkan adalah dari teras yang tinggal dari sepohon Pokok Induknya...hanya bahagian ini sahaja yang ditinggalkan..yang lain hancur lepuh dimamah Alam.




Jika uratnya pula..halussssss.....tidak berbintik.






Bahagian yang masih belum dicanai adalah bahagian yang dikira akan dijual oleh pengasas...tidak kesemuanya akan dijual kerana ada sentimental value..yang dah siap canai tu telah ditempah oleh sahabat rapat pengasas..telah dibeli juga oleh sahabat-sahabat yang terapat sahaja dalam beberapa butir..dan bahagian ini tidak pula pengasas jual dengan nilai yang murah sebagaimana pengasas menjual teras kelor dan gemunggal bukit...yang ni mahal sedikit..sikit ajer bro..sebab rare dan tak berapa banyak macam teras kelor aku......huhuhu..tapi tak ler semahal yang dijual dek orang lain...kut-kut la...


Nak nampak apa pun pada urat teras umbi nih...kira nampak lah..kalimah ker...yaasin ker..apa-apa ker tak kira lah..ni bukan nak dikira gred A+++++++++++++++ lagi dah...tak layaknya kita ni manusia nak mengkelaskannya...ni kira Rezeki Kurniaan dari Allah dan DIA LAH yang selayaknya mengurniakan Fadilat atas CiptaanNya...cuma pada pendapat saya secara Ilmu pemikiran..kan memang payah nak dapatkan jenis teras gemunggal kampung pada bahagian yang tertentu...kalau yang ada jenis Teras Gemunggal Kampung yang Asli setahu saya pun ada kat Blog Cikgu Nasir, Blog Mega Mistik(Idham Andika) dan Abang Azam dari Zamrud Tech serta bloggers yang lain-lain yang memaparkan jenis teras gemunggal yang memiliki Trade Mark "Cap Ibu Jari)..itu pun sebab saya dok melihat Blog depa..rasanya tak payah saya nak promote pun..ramai yang kat luar tu lebih kenal saudara-saudara saya yang saya namakan diatas. Itu pun dari mereka juga lah saya belajar mengenal sesuatu yang tidak saya kenali..bukan sahaja maklumat dari blog mereka..jiwa bro...jiwa...sory bro..kita kan geng rock kapak....hehehe...sama-sama tetak kayu teras pakai kapak..rock kapak la tuh....lupa la pulak...mata teras yang sebelah lagi tu..jenis gemunggal bukit..pepandai hangpa la membuat penilaian...