DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, December 24, 2011

Tasbih Teras..Persediaan dan Saiz Butiran Biji Tasbih

Saya telah membuat berbagai cara pembuatan biji tasbih dan cara yang paling senang buat masa kini adalah mengikut cara orang-orang Turki membuat tasbih. Kayu atau teras diukur terlebih dahulu dan dipotong empat segi tepat dan kekadang tu tak la berapa tepat...ikut dan ajer la.


Dari potongan tersebut...kena la larik sebutir demi sebutir..tu yang letih tu.
Beginilah keputusan penyudahannya..yang dipaparkan adalah dari jenis Teras Gemunggal Bukit, Teras Kemuning Hitam, Pine Cypress dan Teras Kelor.


Ini pula adalah biji tasbih tempahan sahabat untuk Tasbih Teras Gabungan yang terpilih...Nak ikatkan ajer.


Ini adalah deretan saiz..dari jenis saiz Datuk tasbih sampai la ke Piut tasbih....ada juga yang meminta buat biji tasbih yang bukan bulat-bulat..tapi jenis tak berbentuk...yang tu lagi penin nak buat...apakan daya..buat ajer la.