DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, December 7, 2011

Tasbih 40....

Tasbih 40 ini ditempah oleh seorang sahabat..kenapa dipanggil tasbih 40..ini kerana bilangan nya adalah 40/40/33...ada sebabnya ianya ditempah sedemikian.


Gabungan pula adalah dari jenis Kayu dan Teras: Raja Kayu Putih/Raja Kayu Hitam/Raja Kayu Merah/ Penawar Hitam/Beluru@Sintok/Asam Jawa/Kelor/Gemunggal Bukit/Kemuning Hitam/Kemuning Merah/Semambu/Tas Jantan/Tas Betina/Setanah/Sedarah/Tas Merah/Penunduk Bukit/Gaharu/Laka dan beberapa lagi jenis yang dipilih...tetapi tidak melebihi dari 30 jenis..teras pembisa tidak disertakan.
Saiznya tidak serata kerana ianya dilarik sebutir demi sebutir dan tidak seperti yang biasa pengasas lakukan (Larikkan 10 Butir sekali Gus)..dalam pengalaman melarik Biji Tasbih, pengasas dapati jika melarik secara sebutir-demi sebutir adalah lebih baik dari membuatnya secara sekali gus...ini dapat mengurangkan pembaziran kayu atau teras.


Kalau dah bulatannya sempurna sangat, dah tentu guna pakai Mesin Automatik...Larikkan tasbih masih lagi secara konvensional..iaitu larikkan dengan tangan serta Chisel Pelarik. ..Alhamdulillah, InsyaAllah, dimasa-masa yang akan datang, pengasas akan memahirkan diri dalam pembuatan Tasbih dengan lebih baik serta unik..InsyaAllah.