DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, November 19, 2011

Teras Kelor lagi ker???

Memang la teras kelor lagi...sebabnya, pengasas ada berkelong-kelong kelor nih...yang bebanyak tu nak buat apa?..nak buat apa lagi..nak buat tasbih la..dan banyak la lagi nak dipelbagaikan...


Ni jenis Kelor yang hidupnya kat area berbukit..bukan hanya Gemunggal ajer yang hidup kat area bukit....Kelor pun ada juga..Ada beberapa kekeliruan mengenai Kelor dan Gemunggal..jenuh juga pengasas nak menjawabnya...Pengetahuan yang pengasas kongsikan adalah melalui Pengetahuan Orang-Orang Lama dan pengasas juga membuat kajian mengenai perbezaan antaranya. apa salahnya dengan gemunggal dan kelor...lebih dari 80% yang berpendapat mengatakan bahawa, Teras Gemunggal ampuh dengan Sihir dan Santau. Teras Kelor pula dikatakan Over-All...Wallahu...tetapi Pengasas ada juga menggunakan Teras Gemunggal untuk Sihir dan Penghalau Makhluk Halus...Saka pun jalan jugak...Alhamdulillah...bukan sekadar cerita..dah lalui pengalamannya.