DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, November 24, 2011

Munggai Merah..

Bahagian Teras...Keras betul......bukan main jenuh nak memotongnya..


Didalam Web The Wood Explorer ada memuatkan jenis kayu atau teras gemunggal berserta dengan test sheet...diperakui akan kesahihan dari sudut saintifik..tetapi tidak pula ianya menyatakan akan fadilat Kebal Asid.
Gemunggal Merah amat jarang diperolehi disebabkan ianya sejenis Spesis tertua diantara spesis-spesis lain yang dikenali dengan nama Morringga Lamk...Kebanyakkan jenis Moringga yang dibuat tesis mengenainya adalah dari Kawasan Negara Afrika..ada sehingga 13 jenis spesis..ini termasuklah dari jenis yang dikenali sebagai Kelor...serupa tapi tak sama...Perbandingan boleh diibaratkan antara Orang Utan dengan Cipanzi...."ko ni tak boleh diharap la ceetah"..tu kata arwah M.Zain kat P.Ramlee.