DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Wednesday, November 16, 2011

Gemunggal Kampung.

Teras Akar bahagian umbi..Teras Gemunggal sering dikaitkan dengan Teras Kelor. Telah saya paparkan perbezaan antara Teras Kelor dan Teras Gemunggal sebelum ini..apa bezanya...Perbezaan Antara Teras Semeru dengan Teras Gemunggal Kampung adalah, Teras Semeru apabila dikunyah..bahagian bibir dan mulut akan terasa kebas manakala Teras Gemunggal Kampung tidak sedemikian. Perbezaan dari sudut urat pula, bukan hanya teras semeru yang memiliki persamaan..ada banyak jenis teras yang menyerupai teras gemunggal kampung dari pandangan rupa urat kayunya. Apa jua maklumat yang menyangkal perbezaan antara jenis-jenis teras yang sebegini..perlu adanya perbandingan yang menyeluruh dari sudut fadilat rasa yang nyata dan rujukkan yang menyeluruh. Penyebaran Maklumat yang salah boleh menyebabkan Kerugian yang ketara dari sudut Pengetahuan yang sebenar sesama kita...InsyaAllah, hanya Allah yang mengajarkan akan KebenaranNya buat manusia.