DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Sunday, November 13, 2011

Antara Kelor dan Gemunggal

Dua jenis spesis dari keluarga yang sama..Kelor dan Gemunggal


Teras Akar Umbi dari pokok gemunggai/gemunggal/ramungai
Teras pangkal dari perdu pokok kelor..InsyaAllah dah siap dalam bentuk permata nanti saya paparkan..buat masa ni pengasas sibuk menyiapkan barangan tempahan sahabat dan pengasas juga masih bersedih diatas pemergian seorang sahabat Akrab pengasas ke Rahmatullah. Kehilangan masih dirasai oleh pengasas kerana Arwah banyak membantu pengasas dalam mendalami Ilmu Pengetahuan mengenai Batu Permata/Teras Perkayuan dan juga Logam. Yang paling best sekali...beliau banyak mencurahkan Ilmu Ketuhanan kepada para sahabat dan Pengasas adalah salah seorang yang paling akrab dengannya...Pastinya Allah mengantikan dengan yang lebih baik lagi...InsyaAllah..