DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, October 3, 2011

Work Shop Baru Start....

Dah Susun pun masih banyak lagi yang berterabur...


Ini adalah sejenis Mesin Micro Metal Lathe yang telah dibeli oleh pengasas dari Switzerland untuk pembuatan Bentuk Asas Biji Tasbih dari Teras Jenis Gemunggal...kena pakai mesin besi baru boleh buat bentuk asas sahaja..teras gemunggal yang ada dah macam besi kerasnya.
Micro Metal Lathe ini adalah Khusus untuk melarik bentuk asas sahaja bagi pembuatan Biji Tasbih untuk mengurangkan pembaziran teras kayu yang terbuang akibat dari proses pembuatan cara lama...tetapi bahagian finishing pembuatan masih kaedah traditional.Mesin Larik untuk pembuatan Tongkat. Memiliki ukuran panjang 1000mm...untuk yang paling kecil pula, ukuran paling panjang..5 inci. Pelaburan yang dibuat oleh pengasas adalah untuk menyenangkan pengasas sendiri buat para sahabat semua. Terima kasih juga pengasas ucapkan buat para sahabat yang telah berurusan dengan pengasas dimana membolehkan pengasas memajukan diri dalam proses pembuatan seni teras. Alhamdulillah, Terima kasih buat para sahabat semua sekali lagi. Kerana Anda yang telah menjadikan Blog Rahsia Alam ini sebagai Medium Pengetahuan jenis-jenis teras yang telah luput dari ingatan generasi masa kini. Allah Jua Lah yang telah Menjayakan Segalanya...Syukran...Alhamdulillah..