DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, October 15, 2011

Pendekar Gempur...Pembuatan

Didalam acuan dipenuhi bahan-bahan yang digelar Permata Pendekar Gempur.Pembuatan Mata Cincin atau pun yang dijadikan sebagai Ibu Gelang pendekar gempur melalui berbagai proses...Proses yang pertama adalah mencairkan Timah Hitam dan dituang kedalam acuan yang berisi dengan bahan-bahan logam dan batu, kemudian dikeluarkan kembali dan dimasak semula didalam acuan yang lain untuk kesebatian.

Bukan senang nak membuatnya, Timah memiliki kepaduan serta tumpat dan jika ianya dalam bentuk cairan, bahan-bahan logam akan timbul didalamnya ketika proses memasak. Timah yang cair akan mendap didasar serta bahan-bahan yang lain akan timbul..sebelum bahan-bahan lain timbul didalamnya....proses penyejukkan perlu disegerakan agar bahan selain dari timah tidak terurai.Cara memasak Timah yang mudah..tetapi nak membuat campuran dengan bahan lain agak rumit sedikit...silap tuang kedalam acuan...ke tangan yang dicurahkan...