DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, October 3, 2011

Chisel And Radial Arm Press Drill..Pahat dan Mesin Dril

Dah berjenis-jenis Pahat yang digunakan, asal ajer kena dengan teras kayu dari Negara Kita..baru ajer larik..dah tumpul...agaknya kekerasan jenis teras-teras kayu kat dalam negara kita ni dah sama macam batu dan besi kot??


Mesin Radial Arm Press Drill ini adalah sebahagian dari proses untuk pembuatan Cincin Besi, mata bitnya juga kena pakai dari jenis Carbide, Tungsten dan Diamond Tip...mak aiii bukan senang nak senang...walau bagaimana pun, Alhamdulillah..menjadi jugak. Kebanyakkan jenis-jenis mesin yang telah dibeli, ianya ada dibuat ubah suai bagi sesuatu pembuatan..Teknologi pun kenalah diguna pakai...pengasas bukannya ada Khadam yang boleh disuruh...tak ke aku sendiri yang kena jadi Khadam nak proses kayu, batu dan besi yang ada....pehhhh...khadam tak khadam...Tempahan dari Blog Rahsia Alam terbuka buat semua para sahabat....