DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, August 2, 2011

Teras Nagasari...

Sekali pandang, macam teras gemunggal merah yang amat jarang ditemui...tetapi ini lagi jarang-jarang nak ditemui, kira nasib ajer lah..Kalau dah kayunya pun payah..inikan pula terasnya.


Jika diperhatikan urat finger printnya, alur urat teras nagasari agak jarang-jarang. Tidak seperti urat pada kayunya yang agak rapat sedikit. Yang membezakan diantara urat teras Nagasari dan teras Gemunggal adalah, urat jalur teras Nagasari bergetak-getak dan urat jalur teras gemunggal tidak bergetak.


Solid molid terasnya. sekali nak kerat....macam tarik kereta lembu la brader...keras nak mampossss....


Pengasas mendapatkan Teras ini dari seseorang yang telah menyimpannya selama lebih dari 30 tahun dimana teras yang dimilikinya diwarisi daripada guru beliau. Guru beliau telah menyimpan teras ini pun sampai Gurunya telah menyahut seruan illahi..agakkan saya, umur teras ini menjangkau 200-300 tahun..wallahu...