DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, August 19, 2011

Teras Kelor @ Teras Gemunggal

Permata yang dititipkan dari jenis teras gemunggal hutan yang memiliki fadilat yang diistilahkan sebagai peluntur asid..tetapi sejauh manakah ianya mampu bertahan jika hanya dijadikan sebagai tatapan semata?...tetapi kalau orang dulu-dulu dah perturunkan pengetahuan dari pengalaman mereka sedangkan kita masih lagi ditakuk yang baru macam nak ambil tahu...itulah sebabnya jika tak nak ambil tahu...kan sekarang ni ada banyak kes mangsa simbahan asid??

Di dada-dada akhbar masa kini, hot, panas, geram, kesian dan berbagai lagi tentang perkhabaran tersebut..tetapi bila kita tak ambil iktibar darinya..teras gemunggal yang dijual diBlog-Blog yang ada cuma jadi pengantara yang tiada makna..tetapi bila dah terkena..baru lah nak mencarinya pula. Apakah salahnya bila tengah ada ianya disimpan pakai..ramai la sahabat-sahabat saya yang memiliki teras gemunggal yang mereka jual mengeluh kerana tidak dapat membantu kepada yang menjadi mangsa simbahan asid..kata mereka, bila time tak kena tak nak beringat...bila dah kena..pakai teras gemunggal dah tak berguna..yang berguna hanya kayu papan untuk buat keranda ajer.




Pengasas bukannya nak promote teria-ia nak kan teras gemunggal ni laris. Tetapi pengasas termenung panjang dan merasakan tiada daya upaya nak membantu mereka yang telah menjadi mangsa. Setahu pengasas, ada ramai bloggers yang menjual teras gemunggal ni yang menjualnya dengan nilai yang mampu dimiliki oleh mereka-mereka yang berpendapatan rendah..ada kalanya, para bloggers ni ada juga yang memberinya secara percuma sebagai hadiah sampingan..bukan apa para sahabat semua. apabila tengah ada, beli ajer..sebutir ke, setongkol ke..buat tagan...tak perlu pun beli dari pengasas jika merasakan kut pengasas nak promote sangat..ada Blog yang menjualnya dengan nilai rendah diantaranya, Blog Cikgu Nasir, Blog Zamrudtech,Blog Megamistik, Blog KayudanTeras, Blog Tasukri,Blog Cikgu Mie, Blog Teras Kayu dan Permata..serta berbagai-bagai lagi Blog yang ada (Cuma Blog Tok Ayoh jer yang tak jual teras gemunggal dia...tapi ada dia bagi penerangannya)..Kalau hangpa ada dok ingat ke depa..ingat la kat aku skali....hehehe...InsyaAllah,Para bloggers yang telah saya senaraikan adalah bloggers yang menjual teras gemunggal yang benar-benar asli dan yang paling pentingnya, mereka menjualnya dengan nilai yang para sahabat semua mampu miliki..marilah kita berusaha mengelakkan sesuatu yang tidak kita duga dan ketahui...la ni orang dah tak main pukau-dan sihir lagi..depa terus main simbah asid ajer...saya hanya berusaha dengan menyatakan kepada sesiapa yang berfikiran terbuka tentang fadilat yang diketahui oleh orang-orang lama menerusi petua tentang perihal teras gemunggal..Allah sahajalah yang melindungi mereka-mereka yang teraniaya...InsyaAllah...InsyaAllah...InsyaAllah...Astargh'firullah'hal'azim