DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, August 2, 2011

Stoney Iron Meteorite

Batu Besi Meteorite memiliki permukaan yang berlekuk-lekak yang dipanggil sebagai Regmalypts ataupun thumb print.


Fusion Crust ataupun kesan geseran ketika memasuki atmosfera bumi dapat dilihat sedikit pada permukaannya serta kesan alur yang begitu halus. Kesan Fusion Crust juga tidak kelihatan pada permukaan Meteorite yang telah terdedah kepada kesan cuaca bumi dalam satu jangka masa yang lama.
Batu Besi Meteorite juga bertindak balas dengan Besi Magnet tetapi bukan semuanya jenis meteorite yang melekat pada besi magnet..ada jenis-jenis meteorite yang dianggap rare specimen tidak melekat pada besi magnet. Stoney Iron Meteorite juga tidak memiliki Vesicular atau bahagian yang berlohong-lohong. Pengasas ada melihat beberapa jenis batu yang dikenali sebagai Batu Petir tetapi ciri-ciri karektor Meteorite dapat dilihat padanya. Sejenis lagi Batu Meteorite yang dikenali adalah dari jenis Lunar Basalt..Basalt adalah dari letusan Gunung Berapi yang terdapat pada Planet Marikh dan Bulan. Basalt yang terdapat pada Bumi tidak menyamai dengan Basalt yang terdapat pada Bulan dan Planet Marikh....Selebihnya..Wallahu..Pengasas pun masih banyak perlu belajar tentang jenis-jenis batu...buat masa ni, pengasas kenal pada jenis batu yang dipanggil...Batu Nesan...hohoho...