DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, August 5, 2011

Potongan Slice Bahagian Akar Teras Gemunggal

Setelah dipotong pada bahagian pangkal Akar Teras, punyalah payah nak memotongnya dengan menggunakan Sabre Saw..macam nak tercabut matanya. Paparan teras yang dicuci dengan air bagi melihat rona keseluruhan.


Potongan asal yang masih kering.
Nak potong bahagian ni ajer memakan masa 30min dengan penggunaan Sabre Saw. Nak pakai bend saw tak kena..nak pakai chain saw takder..kalau pakai kapak, jawabnya...sampai sahur pun tak putus-putus lagi


Memotong sebahagian dari teras akar ini memang susah, tetapi disebabkan ianya teras yang berkualiti dan digemari ramai, maka pengasas memotongnya juga..kalau tak potong macam mana nak jual kannn...InsyaAllah, pengasas akan membuat sample permata Cincin dari potongan Akar teras ini bagi memaparkannya buat para sahabat semua. Tempahan mata cincin dan sebagainya boleh dibuat bagi mendapatkan jenis dari Akar ini. InsyaAllah.