DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, August 4, 2011

Loket Kayu Cenuai Gunung...
Ni kayu jenis Cenuai Gunung yang disisipkan kulitnya dan dijadikan sebagai loket. Bertanya saya kepada Orang Pedalaman tentangnya....Bagaimana hangpa pi ambik kayu ni?..kata depa, kena tunggu time yang cantik..sebabnya, kalau diambil tak dikira timenya..alamat kene baham ler...Pokok Cenuai Gunung kebiasaannya didatangi oleh makhluk Allah iaitu Harimau dan ianya amat suka pada persekitaran pokok tersebut..sebabnya apa??.wallahu, tak tau ler aku..kalau hangpa boleh bertukar menjadi harimau jadian..mungkin hangpa tau la kut..kalau tak pun, mungkin yang menjadi Harimau jadian tu kena diNgorat oleh rimau yang lain disebabkan, rimau jadian tu terlampau hensemnye...mana tak hensem beb..misai rimau ori panjang-panjang..misai rimau jadian takde..yang ada pada rimau jadian tu hanya janggut jer....hehehe.