DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, August 2, 2011

Finger Print Teras Gemunggal

Bagi mengelakkan penatap Blog Rahsia Alam keliru tentang finger print teras gemunggal kampung, pulau dan hutan..dengan teras yang selainnya

Ini adalah contoh finger print yang terdapat pada teras gemunggal hutan. Bukan hanya terdapat pada teras gemunggal kampung..bahkan, kalau dah namanya teras gemunggal, dah tentu blue print dia sama...cuma bahagian tang mana ajer yang nak tahu. tak semestinya teras gemunggal yang tidak memiliki finger print tu bukan teras gemunggal dan tak semestinya yang memiliki finger print tu teras semeru dan sebagainya.....ni baru finger print..belum lagi baunya.



Yang dipaparkan adalah teras yang memiliki dua pusaran asas di dalam satu teras...Finger print yang terjadi adalah merujuk kepada density atau ketumpatannya, ianya juga tertakluk kepada umur teras tersebut....kebiasaannya yang mampat adalah teras yang cukup tua. Tetapi, mampat tak bererti tenggelam didalam air..cuma kalau yang mampat tu masih timbul didalam air..kena la tunggu sat..bila ruangan dalaman tu dah basah habis..tenggelam jugak teras tu...

Buat para sahabat, dah banyak bloggers yang arif bab teras gemunggal ni cuba untuk mempamerkan teras gemunggal yang benar-benar asli, tetapi disebabkan yang meminati teras gemunggal ni hanya mendengar cerita sahaja dari orang lain, maka apabila mereka berurusan dengan para bloggers yang benar-benar menjual teras gemunggal, yang ingin menebusnya pula berasa was-was sehinggakan mereka menyuruh penjualnya menguji dahulu sebegitu dan sebegini...nasihat saya kepada pembeli pula. Kalau nak main uji-uji ni, Kedai mamak dan Kedai apek-apek yang menjual beras tu kalau kita nak uji beras tu dulu rasanya depa bagi tak??..itu beras..dah tentunya jadi nasi, cuma rasa sedap tak sedap ajer..ni kalau barangan mistik yang berpandukan petua dan yang paling pentingnya, ianya bersangkutan dengan sesuatu kejadian dari Maha Penciptanya..adakah kita mahu menguji Allah??Kita sendiri yang kena uji sikit pun dah tak sanggup...inikan pula...Subhanallah..marilah kita renungi sejenak...jangan jadi benak sudah la...hehehe...