DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Friday, August 12, 2011

Dewadaru..atau Dewandaru..

Kayu Dewadaru dikatergorikan sebagai kayu langka no 2 di belakang Kayu Nagasari, jika ianya digabungkan dengan kayu setigi, bagi sesetengah kepercayaan, gabungan tersebut dikatakan begitu mantap.Kayu dewadaru juga termasuklah jenis yang tidak mudah diperolehi, Pengasas pun dapat sekerat dari seorang sahabat yang baru pulang dari seberang kerana mencari beberapa spesis kayu dan teras yang tidak ada ditanah air Kita. Tetapi, disebabkan kesukaran untuk mendapatkannya serta nilai yang begitu mahal, pengasas dan sahabat pengasas hanya mendapat sebahagian sahaja, InsyaAllah next trip....bukan mudah menjumpai orang yang benar-benar menjual teras-teras yang sebenar dari seberang...kalau ada pun,...banyak ni jer lah yang dapat. Jadilah...khas untuk pembuatan Permata Cincin teras-teras Pilihan.