DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Tuesday, August 23, 2011

Dalam Proses Pembuatan...Tempahan Tasbih

Masih dalam proses pembuatan...nampak ajer macam senang..tapi banyak prosedur yang nak kena lalui sebelum ianya menjadi Utas Tasbih.


Baru dua ni ajer yang siap dibentuk, tu belum lagi dipotong sebutir-sebutir, lepas tu nak digosok lagi..kalau ada mesin gosok senang ler keje..tapi bahagian gosok adalah dengan tangan..
Dari setongkol hanya dapat banyak ni..pembuatan tasbih banyak terasnya terbazir kerana untuk membentuk biji tasbih akan menghasilkan habuk dan serpih teras yang banyak..habuk dan serpihnya tak banyak yang dapat digunakan, melainkan ianya dibuat minyak..tapi pengasas tak buat minyak...mana ada masa....Tasbih yang diproses ini adalah tempahan dari beberapa sahabat...InsyaAllah, paling cepat 3 hari..paling lewat 7 hari...dah siap nanti saya buat posting mengenainya dan dihantar kepada sahabat yang telah menempahnya...InsyaAllah..