DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Thursday, August 11, 2011

Buah Gemunggal Hutan dan Gemunggal Kampung

Ini adalah jenis Pokok Gemunggal Bukit..(Gambar Ehsan)

Buah Gemunggal Kampung..(Gambar Ehsan).Buah Gemunggal Hutan..(Gambar Ehsan)


Gambar yang pengasas paparkan( Gambar Penyelidikan dari Internet) adalah sebagai contoh sahaja dan anggaran perbezaannya. Buat masa kini, pengasas telah meminta sahabat pengasas untuk mencuba membawa Buah Gemunggal Hutan dari Hutan Tanah Air kita bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas lagi agar para sahabat semua tidak keliru tentang maklumat mengenai Perbezaan antara Gemunggal, Kilo, Mungai dan sebagainya yang dipanggil orang ditempat-tempat yang berlainan. Ada beberapa negara yang memiliki pohonan beberapa jenis gemunggal, dalam pengetahuan mengenainya, setahu pengasas, ada 5 jenis pokok gemunggal. Dalam Negara kita ada 2 jenis. Tetapi ianya tidak dikelaskan sebagai gemunggal hutan, pulau bukit dan kampung..kalau pengasas nak namakannya secara umum, ianya lebih dikenali sebagai moringa...tak kira jenis tumbuhnya kat mana..cuma buat masa ni, pengasas tak jumpa lagi yang dipanggil Sky Moringa..atau pun yang dikenali sebagai Gemunggal Langit yang tumbuhnya diatas awan..hehehe.