DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Saturday, August 6, 2011

Basaltic Iron Meteorite (Not Achondrite or Chondrite Type)


Memiliki beberapa bahan campuran yang tidak dapat diungkaikan oleh pengasas disebabkan, pengasas tidak memiliki peralatan yang seadanya dan pengetahuan mengenai bahan-bahan pun agak kurang, pendek kata Pengasas tak pandai dalam bab batu yang pelik dan amat jarang ditemui dimuka bumi. Cuma ianya telah di rujuk kepada beberapa pakar dan juga amatur. Ianya memiliki bahan yang asas, bahan yang terdapat pada Tektite iaitu Olivine, cuma agak menghairankan ianya memiliki beberapa componen seperti iron, nikel, serpentite, ferum dan berbagai lagi yang telah bercampur aduk macam rojak. Memiliki karektor sebagaimana yang dimiliki oleh Lunar Basalt. Jika nak dikaji dari lava gunung berapi atau igneous rock dari bumi, ciri-ciri yang terdapat pada bahan yang dipaparkan tidak memiliki oleh ciri-ciri tersebut. Cuma yang ada persamaan pada batu besi ini ialah Vesicular..Berlopak-lopak. Bahan ini lebih merujuk kepada bahan yang pernah pengasas paparkan sebelum ini. iaitu HATI BESI..