DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG....

BLOG INI DIDIRIKAN PADA DASARNYA SEKADAR UNTUK MEMENUHI MASA LAPANG DAN JUGA BERKONGSI MINAT SERTA MAKLUMAT TENTANG KAYU-KAYU TERAS YANG BERKHASIAT DAN RAHSIA MENGENAINYA....

SELAMAT MELAYARI BLOG RAHSIA ALAM

Assalamu'alaikum...

Pendahuluan kata dan tata-cara:

Segala Info Maklumat yang dipaparkan adalah berdasarkan Petua, Pengalaman, Pengetahuan, Pemahaman dan Pengamalan yang diperturunkan melalui orang-orang yang terdahulu serta terbilang dalam tata-cara penggunaan medium Teras Kayu, Batu dan berbagai lagi mengikut nama panggilan pada ketikanya. Barangan yang dipaparkan pula, asal dan asasnya adalah dari dunia yang Nyata. Apa sahaja perkara yang bersangkutan dengan pemahaman dunia Jinn, Alam Ghaib, pantang-larang yang bukan dari Syariat Islam dan perkara-perkara yang tidak dapat diterima oleh hukum akal serta hati naluri dan juga tidak berada didalam Rangkuman Pautan Al-Quran dan Sunnah adalah ditolak sebulat-bulatnya.

Urusan Pertanyaan, Tempahan dan Pembelian

Segala Urusan Tempahan serta Pembelian boleh dibuat melalui:
Talian Hubungan terus/ SMS/Whatsapp
: Waliqudus :6019-3387074

Email
:waliqudus@yahoo.com
:waliqudus@gmail.com
Urusan Penghantaran : EMS POSLAJU (Pos Malaysia)
: Domestik dan Internasional

(Tempahan Hanya akan Diproses setelah Pembayaran dibuat oleh Pembelinya serta dimaklumkan melalui talian yang tertera)

Barangan yang telah dibeli jika terdapat kerosakkan dan tidak menepati Spesifikasi Tempahan, ianya akan diganti sepenuhnya dengan Percuma... melainkan kerosakkan yang disengajakan tidak akan dilayan sepenuhnya oleh Pengasas Blog.

Monday, July 4, 2011

Tanduk Kucing..

Didalam paparan pengasas sebelum ini, ada dipaparkan Tanduk Kucing Hutan Asli yang dimiliki oleh Pengasas. Ada pula seorang hamba Allah yang datang serta menunjukkan Tanduk Kucing Miliknya yang mahu dimaharkan kepada Pengasas, lalu pengasas (Macam Biasa La) melihat tanduk kucing ini dengan lebih teliti sebelum pengasas mahu menebusnya.


Agak was-was ketika pengasas meniliknya disebabkan dari tengkorak hingga ke pangkal tanduk tidak menampakkan ciri-ciri keasliannya..ini disebabkan pengasas ada memiliki tanduk kucing yang asli dimana pangkal tanduk hingga ke tengkoraknya tiada kesan sambungan dan sememangnya tanduk tersebut terbina dalam keadaan semula jadi..jadi penyudahan ceritanya, pengasas tidak jadi menebus tanduk ini..cuma pengasas dapat memaparkannya..tetapi mungkin juga pengasas membuat tilikkan yang salah mengenai tanduk ini dan memungkinkannya asli bagi pemilik asalnya... dan mungkin pada orang lain lah...tetapi tidak kepada pengasas..maklumlah, Tanduk Kucing yang asli boleh mencapai nilai Rm100 ribu keatas tertakluk kepada fadilat yang dimiliki oleh tanduk tersebut....wallahu..pada pengasas, Bab fadilat ni adalah Milik Allah, tetapi bab keaslian ini boleh dinilai oleh manusia atas dasar saintifik dan fakta yang nyata....subhanallah.